|
Maïssoep
Het klinkt wellicht een beetje vreemd, maar dit is echt een perfecte comfortsoep; zoetig, romig met een geruststellende smaak.
Voor 4 personen
Ingrediënten: 1 groot blik maïs , uitgelekt 50 gram boter 1 kleine witte ui, gesnipperd 3 cm verse gemberwortel, geraspt 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt 25 gram bloem 1 liter melk 5 stengels citroengras, fijngehakt 4 el crème fraîche Zout en peper
Bereiding: Verwarm de boter op halfhoog vuur en doe de ui, chilipeper en gember erin. Smoor ca 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg de bloem toe en roer 1 minuut. Voeg al roerend geleidelijk de melk toe, dan het citroengras en de maïs. Laat 20 minuten op heel laag vuur koken (de melk brandt snel aan dus let hierop!). Pureer de soep glad met een staafmixer en zeef hem. Gooi wat achterblijft in de zeef weg. Breng de soep of smaak met zout en peper. Dien op met een eetlepel crème fraîche.
Aangepast recept van "Eigentijds Vegetarisch" van M. Elia
|