Ingrediënten:
300 g vers korstdeeg of bladerdeeg
50 g boter
1 kleine knolselderij, geschild en
geraspt
1 ¾ dl crème fraîche of slagroom
240 g goede camembert
100 g voorgeweekte
gedroogde pruimen of dadels fijngehakt
3 eieren
1 eierdooier
zout, peper en nootmuskaat
Bereiding:
Verwarm de oven voor
op 200 C. Rol het deeg 0,5 cm dik uit en bekleed hiermee de ingevette taartvorm.
Prik deze met een vork een aantal malen in en zet de vorm even in de koelkast.
Leg een vel bakpapier
in de bakvorm en vul deze met bakerwten. Bak hem 20 min., verwijder de
bakerwten en bakpapier en bak nog 5 min.
Smelt de boter in een
pan en smoor de knolselderij 5 min. op een laag vuur. Roer er de crème fraîche
door en stoof nog 10 min.
Neem de pan van het
vuur, voeg de helft van de camembert, de pruimen (of dadels), eieren en eierdooier toe en
roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Giet de vulling in de
taartvorm, verdeel de overgebleven stukjes camembert erover en bak de taart 20
min. tot de taart stevig aanvoelt.