• Knolseldertaart met camembert en gedroogde pruimen

Knolseldertaart met camembert en gedroogde pruimen

Ik houd niet zo van knolselderij, maar met deze taart heb ik het leren eten.

Ingrediënten:
300 g vers korstdeeg of bladerdeeg
50 g boter
1 kleine knolselderij, geschild en geraspt
1 ¾ dl crème fraîche of slagroom
240 g goede camembert
100 g voorgeweekte gedroogde pruimen of dadels fijngehakt
3 eieren
1 eierdooier
zout, peper en nootmuskaat

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg 0,5 cm dik uit en bekleed hiermee de ingevette taartvorm. Prik deze met een vork een aantal malen in en zet de vorm even in de koelkast.

Leg een vel bakpapier in de bakvorm en vul deze met bakerwten. Bak hem 20 min., verwijder de bakerwten en bakpapier en bak nog 5 min.

Smelt de boter in een pan en smoor de knolselderij 5 min. op een laag vuur. Roer er de crème fraîche door en stoof nog 10 min.

Neem de pan van het vuur, voeg de helft van de camembert, de pruimen (of dadels), eieren en eierdooier toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Giet de vulling in de taartvorm, verdeel de overgebleven stukjes camembert erover en bak de taart 20 min. tot de taart stevig aanvoelt.