•  Brownies met cacao (en zonder chocolade)

Brownies met cacao (en zonder chocolade)

Brownies met een intense chocoladesmaak. Bron: "Brownies" van Linda Collister

Ingrediënten:
•    100 g walnoten, gehakt   
•    4 grote scharreleieren   
•    300 g fijne kristalsuiker   
•    140 g ongezouten boter, gesmolten   
•    ½ theelepel vanille-essence (geen imitatie!)   
•    140 g bloem   
•    75 g cacaopoeder   

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170ºC, gasoven stand 3. Leg de walnoten in een hittebestendige schaal en rooster ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de licht geroosterde noten uit de oven, maar zet de oven niet uit.

Breek intussen de eieren boven een mengkom. Meng met een elektrische handmixer tot een schuimige massa en voeg dan al roerend de suiker toe. Meng nog een minuut met de mixer en voeg dan al roerend gestaag de gesmolten boter toe. Roer nog een minuut en klop er dan de vanille door.

Zeef de bloem en de cacao boven de mengkom en roer met een houten lepel het mengsel goed door. Voeg, als alles goed vermengd is, de noten toe. Schep het beslag in de ingevette en met bakpapier beklede vorm en strijk de bovenkant glad.

Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. De brownies zijn klaar wanneer een houten prikker die je halverwege de rand en het midden van de bakvorm steekt er nagenoeg schoon weer uitkomt. Neem het blik uit de oven.

Laat volledig afkoelen, haal de brownies uit de bakvorm en verdeel in 16 stukken. Bewaar de brownies in een luchtdichte doos en consumeer binnen vijf dagen.