|
Spaghetti carbonara
Ingrediënten
400 gram spaghetti 5 cl olijfolie 250 gram pancetta (of mager ontbijtspek) 5 eidooiers 0,1 liter volle melk 200 gram geraspte parmezaanse kaas of pecorino 1 teentje knoflook 1 sjalotje vers gemalen, zwarte peper zout
Bereidingswijze Snijd het spek in kleine blokjes. Maak de knoflook en het uitje schoon en snipper ze ragfijn. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak hierin de ui, de knoflook en het spek. Klop de eierdooiers los in een kom. Voeg de melk toe, 100 gram Parmezaanse kaas, veel peper en wat zout en klop alles goed door tot een gladde massa. Kook de spaghetti al dente. Giet hem af in een vergiet en doe hem terug in de warme pan. Roer de rest van de olijfolie door de pasta om plakken tegen te gaan. Meng het spek en het eimengsel onder de pasta. Verwarm de pasta nog even op een laag vuurtje, gedurende 1 à 2 minuten, schep regelmatig om. Serveer in diepe, voorverwarmde borden. Zet de rest van de Parmezaanse kaas op tafel om over de pasta te strooien.
Variaties: - gebruik eens een andere pasta, bijv. bucatini of fettuccine - garneer met gehakte peterselie
Bron: http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/pastagerechten/spaghetti-carbonara-3817.html
|