• Appelplaattaart met havermout.. de lekkerste appeltaart die er bestaat

Appelplaattaart met havermout.. de lekkerste appeltaart die er bestaat

Wat is jouw beste recept voor appeltaart?

Ingrediënten:
500 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram havermout + extra om te bestrooien
400 gram donkere basterdsuiker
350 gram Sultana rozijnen
Sap van 1 citroen
10 Jonagold appels
400 gram roomboter
Kaneel en suiker om te bestrooien

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150C.
Roer meel, havermout en suiker door elkaar. Smelt de boter en roer die er goed doorheen. Strijk het mengsel uit over een bakblik van ca 60 cm lengte. Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd de appel in dunne schijfjes. Besprenkel ze met het citroensap en verspreid ze over het deegmengsel. Strooi daar wat kaneel en suiker over en dan de rozijnen en dan wat droge havermout. Druk alles stevig aan en zet de taart in een uur in het midden van de oven.