|
Appelplaattaart met havermout.. de lekkerste appeltaart die er bestaat
Wat is jouw beste recept voor appeltaart?
Ingrediënten: 500 gram zelfrijzend bakmeel 250 gram havermout + extra om te bestrooien 400 gram donkere basterdsuiker 350 gram Sultana rozijnen Sap van 1 citroen 10 Jonagold appels 400 gram roomboter Kaneel en suiker om te bestrooien
Bereiding: Verwarm de oven voor op 150C. Roer meel, havermout en suiker door elkaar. Smelt de boter en roer die er goed doorheen. Strijk het mengsel uit over een bakblik van ca 60 cm lengte. Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd de appel in dunne schijfjes. Besprenkel ze met het citroensap en verspreid ze over het deegmengsel. Strooi daar wat kaneel en suiker over en dan de rozijnen en dan wat droge havermout. Druk alles stevig aan en zet de taart in een uur in het midden van de oven.
|