|
Tiramisu
Dit is mijn lievelingstoetje. Opmerking van de schrijfster van het boek Tiramisù:
'Tiramisu is ontstaan in Treviso in de Veneto. Aan het eind van de jaren
zestig gaf het restaurant Le Beccherie dit nagerecht een Venetiaanse
benaming: 'tirame su' (pep me op). De eigenaar van dit beroemde
restaurant, de heer Campeol, vertrouwde me het originele recept toe.' -
Laura Zavan
Ingrediënten • 6 eidooiers • 250 g suiker • 500 g mascarpone • 30 savoiardi of lange vingers • 300 ml sterke gezoete koffie • 2 eetlepels bittere cacao
Bereiding Klop het eigeel met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de mascarpone toe zodat een soepele room ontstaat.
Doop de biscuits in de koffie en leg ze op een rond bord (de echte tiramisu van Le Beccherie is rond).
Verdeel de helft van de room gelijkmatig over de laag biscuits. Leg er vervolgens weer een laag in koffie gedrenkte biscuits op en daarna nog een laag mascarponeroom.
Strooi er cacao overheen en zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Bron: Boek 'Tiramisu' van Laura Zavan
|